Android 4.2.2 on Samsung Galaxy S Plus I9001

Samsung Galaxy Y I9001 este un telefon de top de la Samsung cu un procesor de 1.4 GHZ monocore, suficient de puternic pentru a rula o versiune mai noua de Android. Oficial este disponibila versiune de Android 2.3.6. Acestei versiuni Samsung a adaugat un Value Pack prin care se ofera anumite functionalitati specifice in versiune 4 pe versiune 2.3.6. Pe langa functionalitati noi, acest pack aduce si performanta superioara, interfata fiind mult mai fluida.

Cu toate acestea, rularea unei versiuni mai noi de Android este de preferat. Astfel acum avem posibilitatea de a rula Android 4.2.2 de device-urile Samsung Galaxy S Plus I9001.

In cazul in care doriti sa faceti un astfel de update asigurativa ca ati salvat toate datele de pe telefonul dumneavoastra, inclusiv numere de telefon, fotografii, documente, conturi etc. Urmatorul pas este sa incarcati bateria device-ului. Este necesar ca bateria sa fie incarcata minim 50%. Dupa aceasta asigurativa ca aveti instalat driverul USB pentru telefon. In cazul in care nu il aveti, aplicatia pentru PC, Samsung Kies va poate ajuta in conectarea telefonului la calculator prin intermediul cablului de date USB.(Samsung KIES a nu se incurca cu KIES AIR).

Pasul urmator este sa downloadati firmware-ul de la adresa: http://www.mediafire.com/download.php?y23i191b1gm2732

Atentie acesta este un ROM special creat pentru device-urile Samsung Galaxy S Plus I9001, nu incercati sa instalati pe alte telefoane.

Cand toti pasi de mai sus sunt realizati puteti incepe instalarea noului firmware:
1. Conectati telefonul la PC.
2. Dezarhivati fisierul RAR downloadat anterior.
3. Copiati continutul arhivei pe telefon pe SD card( In cazul in care folositi un card micro SD asigurativa ca NU ati copiat pe acest card, ci pe cardul integrat in telefon)
4. Opriti telefonul
5. Porniti telefonul in Recovery Mode prin apasarea VolumeUP + Home+ Power simultan.
6. In Recovery Mode selectati “wipe data/factory reset” iar, pe urma “wipe cache partition” pentru a reseta device-ul la setarile initale
7. Dupa aceasta alegeti optiunea “install zip from SD card” si navigati la arhiva zip care ati copiat-o pe telefon, si selectati-o.
8. Navigati inapoi si selectati “reboot system now”
9. Asteptati ca telefonul sa porneasca in noua versiune de Android 4.2.2

Acum va veti putea bucura de noul Android 4.2.2. Ve-ti putea utiliza browser-ul Chrome care pana acum nu era disponibil pe Samsung Galaxy S Plus I9001. De asemenea viteza de lucru este imbunatatita, interfata fiind mai fluenta ca in versiunea anterioara.